fbpx

OMDAT JE VOOR DE BESTE BEHANDELING NAAR DE SPECIALIST GAAT

Binnen de gezondheidszorg is specialiseren op dit moment de standaard. Dr Wolff startte hier 20 jaar geleden al mee. Inmiddels biedt deze specialist op het gebied van rugklachten een compleet en innovatief rugklachten behandel en preventie concept.

SPECIALIST

Dr. Hartmut Wolff is reeds meer dan 20 jaar een internationaal erkend specialist op het gebied van rugklachten.

KWALITEIT

De apparatuur wordt niet alleen ontworpen maar ook geproduceerd in Duitsland en garandeert maximale kwaliteit.

CONCEPT

Het Dr. Wolff rugklachten behandel- en preventieconcept biedt zowel training als controle en monitoring.

dr-wolff 122 x 35

PRAKTIJK ERVARING

Oprichter/eigenaar Dr. Hartmut Wolff is ervaringsdeskundige op het gebied de behandeling van rugklachten.

CERTIFICERING

Bijna alle apparatuur voldoet aan de Richtlijn Medische Hulpmiddelen 93/42/EEG en DIN EN ISO 13485:2007 certificering.

RESULTAAT

Zowel praktijkresultaten als wetenschappelijk onderzoek hebben bevestigd dat de Dr. Wolff aanpak zeer effectief is.

DR. WOLFF

Dr. WOLFF Sports & Preventie is al sinds 1993 actief op het gebied van preventie van rugklachten. Rugklachten komen ongelofelijk vaak voor en herstel vereist gerichte training, controle en monitoring. Dr. Hartmut Wolff ontwikkelde hiervoor diagnostische- en trainingssystemen welke toonaangevend zijn in Europa. Het Dr. Wolff rugcircuit biedt naast specifieke apparatuur een compleet concept dat volgens de laatste inzichten rugklachten verbetert en voorkomt.

DR. WOLFF CONCEPT

DIAGNOSTIEK

Door Dr. Wolff is onder andere de Back check ontwikkeld. Hiermee is exact te bepalen hoeveel kracht er aanwezig is in de bij rugklachten essentiële spieren en spiergroepen. Meten is weten en alleen met de juiste diagnostiek kan de juiste behandeling ingesteld worden.

TRAINING

Wanneer inzichtelijk gemaakt is waar de aandachtspunten liggen, kan gestart worden met het speciale rugcircuit van Dr. Wolff. Deze richt zich met name op de dieper liggende houdingsspieren. Vaak wordt in deze fase de training gecombineerd met behandeling door een fysiotherapeut.

PREVENTIE

Wanneer de klachten hersteld zijn, vervallen mensen vaak terug in de oude gewoontes. Terwijl, ondanks het herstel, de rug altijd een aandachtspunt zal blijven. Blijven trainen om de rug ook op de lange termijn sterk en gezond te houden, is een essentieel onderdeel van het concept.

DIAGNOSTIEK MOGELIJKHEDEN

ONDERZOEK TRAINING MM. MULTIFIDI

VOORBEELD RUGTRAINING SCHEMA