fbpx

TRAINING

Werking en effect

De sleutel tot een gezond en fit lichaam dat in balans is, is een actief lichaam. Daarnaast is lichamelijke inspanning van grote invloed op onze mentale gezondheid. Miha bodytec biedt zeer snel deze resultaten door stimulatie van het gehele lichaam. Hiervoor zijn in het trainingsvest elektrodes verwerkt voor hoge en lage rug, brede rugspieren, buik en borst. De heupband stimuleert de bilspieren terwijl andere elektrodes de arm en been spieren stimuleren. Hierdoor is miha bodytec niet slechts het zoveelste trainingstoestel. Het is een integrale trainingsvorm die u welkom heet in de wereld van de full body workouts.

Al onze programma’s worden ontwikkeld door professionals en zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. Hierdoor bieden zij de hoogst mogelijke resultaten en maximaal gebruiksgemak.

Klik voor aanvullende informatie op de onderstaande deelgebieden.

Tegenwoordig wordt meer dan ooit een krachtige en atletische lichaamsbouw gezien als een bewijs van succes. Echter het trainen van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen kost enorm veel tijd en energie. Miha bodytec biedt een nieuwe mogelijkheid voor high performance training maar zeer effectief en tijdbesparend. De perfecte methode om deze doelstellingen te bereiken en te behouden!

Kracht:

Spierkracht is een van de belangrijkste factoren bij het individueel presteren. “High performance” prestaties zijn echter alleen mogelijk wanneer er sprake is van voldoende stabiliteit. De dieper liggende spieren welke een belangrijke rol spelen bij de stabiliteit, zoals de mm. Multifidi, zijn op de traditionele wijze lastig te trainen. Dit is exact waar de meerwaarde van miha bodytec ligt. Door gelijktijdige activatie van complete spiergroepen ontstaat een training die niet alleen extreem effectief is, maar ook zeer efficiënt.

Door de full body workout wordt eenzijdige belasting, en dus eenzijdige training, voorkomen. Daarnaast kan de training zonder beperkingen aangevuld worden met actieve, sport specifieke en functionele bewegingen waardoor tijdens de training de spierkracht exact wordt opgebouwd waar het de meeste toegevoegde waarde heeft. Hierdoor wordt algemene krachttraining en sport specifieke krachttraining gecombineerd in een veilige efficiënte training. Zonder onnodige overbelasting van spieren, pezen en gewrichten.

Snelheid:

Miha bodytec gaat verder waar traditionele trainingsvormen tegen hun limiet aanlopen. Waar andere trainingsvormen met name de prestaties verbeteren door krachttraining, ontwikkel je door training met miha bodytec ook snelheid. Maar dan zonder de zware belasting die normaal gesproken op de spieren en gewrichten zouden werken. De elektrische pulsen stimuleren de snelle spiervezels waardoor miha bodytec onmisbaar is voor iedere performance georiënteerde atleet!

Bewezen succes:

Hoger, sneller of verder? Studies hebben reeds vele malen de effectiviteit van EMS training met miha bodytec aangetoond. Enkele willekeurige voorbeelden die bevestigen dat whole body EMS tot meer dan 40% effectiever is dan traditionele krachttraining met gewichten:

 • Een verbetering van de performance werd geconstateerd bij 84% van de deelnemers!
 • Maximale kracht steeg met 17% na slechts vier trainingen!
 • 71% van de deelnemers lieten een significante stijging van het uithoudingsvermogen zien!
 • Kracht-uithoudingsvermogen steeg met maar liefst 108% na slechts 12 trainingen!
 • Na slechts vier weken training steeg de maximale performance met maar liefst 30%!
 • Contractiesnelheid steeg met gemiddeld 22%!

De explosieve kracht van de, lastig te trainen, core musculatuur steeg met 74%!

Miha bodytec gaat verder waar andere traininingsvormen ophouden. Vrijwel alle grote spiergroepen worden tegelijkertijd geactiveerd en getraind op individuele en doelgerichte wijze. Zelfs de lastig te bereiken spieren zoals de taille- en heupspieren. Het metabolisme en energieverbruik stijgen zowel tijdens als na de training. Ook is er sprake van toename van de spiermassa. Hiervoor wordt vet omgezet in energie. Dit positieve effect houdt aan tot enkele uren na de training. De resultaten zijn zeer snel zichtbaar. Denk hierbij aan betere contouren, een betere spierdefinitie en een reductie van het vetpercentage. U wordt op natuurlijke wijze slank en stevig.

De krachtige spiercontracties van een miha bodytec training stimuleren collageen productie en doorbloeding in de huid. Hierdoor wordt het energieverbruik voor langere tijd gestimuleerd. De stofwisseling wordt verhoogd waardoor gewicht en vetpercentage afnemen. De onaantrekkelijke probleemgebieden op de heupen en de taille worden zo effectief verminderd. Spieren zijn beter gedefinieerd en steviger, cellulitis wordt effectief bestreden.

Verlies gewicht, kom weer in shape en word steviger, miha bodytec garandeert zichtbaar succes op alle gebieden. Het maakt niet uit of het een slankere taille, beter gedefinieerde spieren, minder vetpercentage of een combinatie is. Studies hebben aangetoond dat miha bodytec whole body training effectief is:

 • 87% van alle deelnemers geeft aan duidelijke verbeteringen van de lichaamscontouren te zien.
 • Er was een grote stijging te zien in de tevredenheid met het eigen lichaam.
 • 89% voelde zich steviger en strakker na de training.
 • Door de training daalde het vetpercentage tot 4% binnen 6 weken EMS training.
 • Vrouwen realiseerden een gemiddelde afname van de heup en taille omtrek van 1.5 cm.
 • Bij mannen verminderde de buikomtrek tot 2.3 cm.
 • Mannen realiseerden een toename in spiermassa van 1 tot 2 cm op hun benen, bovenarmen en borst.
 • Personen met overgewicht raakten een gemiddelde van 3.5 kg en 9% lichaamsvet kwijt.
 • Na slechts 13 weken trainen maar liefst 6.5 cm minder tailleomtrek en 2 cm minder bovenarmomtrek.
 • Senioren verloren 6.8% abdominaal vet en 6 cm buikomtrek met slechts 30 minuten training om de vijf dagen.

Rugpijn is een van de meest voorkomende maar ook een van de meest beperkende klachten. Zowel jong als oud worden hierdoor getroffen. Stress, eenzijdige belasting en het verwaarlozen van de rug- en buikmusculatuur zijn de voornaamste veroorzakers. Na verloop van tijd kunnen de klachten verder verergeren door compensatiegedrag en zelfs chronisch worden. Hierdoor start een vicieuze cirkel met maar een oplossing: specifieke training van de rug.

Miha bodytec gaat verder waar andere trainingsvormen ophouden. Zo worden zelfs de diepst liggende spier(groepen) geactiveerd en versterkt. Waar traditionele trainingsvormen dat slechts in beperkte mate of zelfs helemaal niet voor elkaar krijgen. Hierdoor wordt de stabiliteit van de wervelkolom verbeterd en waardoor de onderrug wordt ontlast. Eventuele dysbalans wordt opgeheven en de core musculatuur wordt geoptimaliseerd; de juiste weg naar een sterke en gezonde rug.

Het maakt niet uit of de klachten al bestaan of dat deze voorkomen moeten worden, studies hebben de effectiviteit van miha bodytec aangetoond:

 • 88% van de deelnemers konden een significante afname van de rugklachten bewerkstelligen.
 • Zowel de hoeveelheid, duur en intensiteit van de pijn namen af met meer dan 80%.
 • Meer dan 40 % van de deelnemers had continu last van rugpijn. Na slechts zes weken training was dit nog maar 9%.
 • Bij maar liefst 44% van de chronisch pijn patiënten verdwenen de klachten volledig.
 • De duur van de pijn tijdens het dagelijks leven nam tot 30% af.

Indrukwekkende cijfers die hoop bieden bij het bestrijden van een van de meest voorkomende pijnklachten!